De PVGE bestaat uit 8 lokale juridisch zelfstandige PVGE verenigingen. Zij zijn verenigd en werken nauw samen in de PVGE koepel. De voorzitters van de lokale verenigingen vormen, samen met het dagelijks bestuur, het verenigingsbestuur en komen elke maand in vergadering bijeen.

Binnen de PVGE koepel maken alle lokale verenigingen gebruik van de economische voordelen door faciliteiten (ledenadministratiesysteem, websiteonderhoud e.d.) gezamenlijk aan te schaffen en te laten onderhouden. Een speciaal onderwerp dat boven de lokale belangenbehartiging uitstijgt is de belangenbehartiging op provinciaal en landelijk niveau. Dit is een gezamenlijk onderwerp in het verenigingsbestuur.

Zie ook https://www.pvge.nl/de-pvge/organisatie-en-commissies

Op het lidmaatschapsformulier kunt u aangeven van welke lokale vereniging u lid wilt worden. Dit is onafhankelijk van waar u zelf woonachtig bent. Hieronder treft u alle lokale verenigingen aan met hun aandachtsgebieden. In de linker kolom gaat u rechtstreeks naar de informatie van de lokale verenigingen.

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard
PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard is opgericht op 16 februari 1984 en heeft ruim 1100 leden.

PVGE Best
Opgericht in 2001, PVGE Best heeft het aandachtsgebied Best, Oirschot, Liempde, Boxtel en de Beerzen. Zij telt ruim 1100 leden.

PVGE Eindhoven
Met haar bijna 2500 leden is PVGE Eindhoven de grootste vereniging. Als vereniging is zij in 2000 opgericht.

PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende
PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende is in 1984 opgericht en heeft momenteel ruim 900 leden.

PVGE Helmond
PVGE Helmond is opgericht in 2009 en is daarmee de jongste afdeling; de vereniging telt ruim 250 leden

PVGE Nuenen
PVGE Nuenen is opgericht in 1994 en heeft bijna 1100 leden. Het aandachtsgebied is Nuenen, Gerwen, Lieshout, Nederwetten en Eeneind.

PVGE Son en Breugel
PVGE Son en Breugel is opgericht op 1 januari 1984. De vereniging telt bijna 800 leden. Behalve de gemeente Son en Breugel behoren ook de gemeenten Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel tot hun aandachtsgebied.

PVGE Veldhoven
PVGE Veldhoven heeft ruim 1550 leden. Het ledental kan opgedeeld worden in ±90% leden woonachtig in Veldhoven en ±10% leden uit Bladel, Eersel en enige andere gemeenten. De vereniging is opgericht op 1 januari 1984.