PVGE
PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Matthäus Passion (Best & Veghel)

Datum
vr 12 apr 2019 19:00
Artiesten: Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist), David Visser (Christus), Ellen Valkenburg (sopraan), Robert Kuizenga (countertenor), Kevin Skelton (tenor), Sven Weyens (bas). Het geheel staat onder leiding van Béni Csillag.
Datum: Vrijdag 12 april 2019 – 19.00 uur
– Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209, Best
Zaterdag 13 april 2019 – 19.00 uur
– Kloosterkerk Zrs. Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8, Veghel
Entree: € 29,50. U krijgt € 4,50 korting als u bestelt via www.philipskoor.nl/mp2019 met kortingcode MP2019-#PVGE.
Reserveren: www.philipskoor.nl/mp2019

 

In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders bestaat deze traditie van uitvoeringen rond de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van deze bijzondere muziek van J.S. Bach.

Over het Philipskoor

Het Philips’ Philharmonisch Koor − kortweg Philipskoor – maakt muziek op hoog niveau. Het koor bestaat uit 70 goed geschoolde, enthousiaste zangers. Het koor is opgericht in 1937 en in de meer dan tachtig jaar van zijn bestaan heeft het koor honderden werken uitgevoerd, waarvan de Matthäus Passion al meer dan 70 jaar onafgebroken elk jaar. Natuurlijk de grote oratoria, maar ook moderne en zelfs in opdracht gecomponeerde composities. Uitvoeringen vinden overal in Nederland plaats waaronder Muziekgebouw Eindhoven, Het Concertgebouw en TivoliVredenburg.

Over Kamerorkest Alveare

Alveare is opgericht in 1989 in Veghel en heeft een indrukwekkende concertlijst met uitgevoerde werken. Jaarlijks worden circa tien verschillende stukken uitgevoerd. Het orkest bestaat uit 35 muzikanten. Sinds 2016 begeleidt het orkest in een goede samenwerking het Philipskoor bij de uitvoeringen van Bach’s Matthäus Passion.

 
 

Powered by iCagenda

Alle lokale PVGE-verenigingen organiseren voor hun leden regelmatig een grote diversiteit aan evenementen zoals meerdaagse reizen, eendags-reizen, museumbezoek, lunches en diners, lezingen en dia-presentaties.

Zo worden regelmatig excursies, busreizen en vliegreizen georganiseerd, zowel in Nederland als ook naar interessante locaties in West-Europa. Ook bieden enkele verenigingen de mogelijkheid om maandelijks of twee-wekelijks samen te dineren in een lokaal restaurant.

Evenementen worden doorgaans aangekondigd op de website van de betreffende vereniging en in de Schouw en de lokale nieuwsbrief. De evenementen zijn onder voorwaarden vaak ook toegankelijk voor leden van andere verenigingen.