PVGE
PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Avondje theater: Legends from Africa, Abafazi (muziek)

Datum
vr 5 apr 2019

Theater Speelhuis, Helmond

Artiest: Legends from Africa: Miriam Makeba e.a.
Datum: vrijdag 5 april 2019 , 20:15 uur
Entree: € 27,50. PVGE-prijs € 23,50. Geen korting op al gekochte kaarten.
Reserveren: www.theaterspeelhuis.nl of 0492 587000

 

Swingende nieuwe show van tien zuid-afrikaanse powerladies

Abafazi (Zulu voor ‘vrouwen’) verenigt liefst tien powerladies, die samen een kleurrijke, energieke en swingende ode brengen aan de vrijheidsstrijd van iconische zwarte vrouwen. Op de dwingende tonen van de Afrikaanse drums en marimba’s nemen ze met hun waanzinnige stemmen het publiek mee op een swingende reis langs de geschiedenis, de cultuur en de muziek van ZuidAfrika. Ze laten zien en horen waarom het land elf officiële talen verenigt en de Rain-bow Nation wordt genoemd. Maar dat er ook nog genoeg Afrikaanse heilige huisjes te slechten zijn. Het eerste? Dat alleen mannen van oudsher de marimba bespelen. Come on, het is 2019. Go Abafazi!

 
 

Powered by iCagenda

Alle lokale PVGE-verenigingen organiseren voor hun leden regelmatig een grote diversiteit aan evenementen zoals meerdaagse reizen, eendags-reizen, museumbezoek, lunches en diners, lezingen en dia-presentaties.

Zo worden regelmatig excursies, busreizen en vliegreizen georganiseerd, zowel in Nederland als ook naar interessante locaties in West-Europa. Ook bieden enkele verenigingen de mogelijkheid om maandelijks of twee-wekelijks samen te dineren in een lokaal restaurant.

Evenementen worden doorgaans aangekondigd op de website van de betreffende vereniging en in de Schouw en de lokale nieuwsbrief. De evenementen zijn onder voorwaarden vaak ook toegankelijk voor leden van andere verenigingen.