PVGE
PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

In de nieuwsbrief van de KNVG van 17 maart 2018:

KNVG en NVOG tot Tweede Kamer: Steun wetsvoorstel 50PLUS

De gepensioneerdenorganisaties KNVG en NVOG zien het wetsvoorstel van 50PLUS om tijdelijk een bodem te leggen in de rekenrente waarmee pensioenfondsen hun verplichtingen moeten berekenen als een goede eerste stap op weg naar verbetering van de positie van mensen met een pensioen. In een brief aan de Tweede kamer vragen beide organisaties bij het kabinet aan te dringen op meer begrip voor de achtergebleven inkomenspositie van gepensioneerden met een aanvullend pensioen.

Koopkrachtverlies

Al 8 jaar wordt er gestudeerd op een nieuw pensioenstelsel en de discussie daarover lijkt geen stap verder te komen, aldus de brief. Intussen blijft indexering van de pensioenen uit en hebben veel mensen met een aanvullend pensioen al zo’n 15% aan koopkracht ingeleverd. Nu werkenden profiteren van de aantrekkende economie is het tijd ook te denken aan de positie van gepensioneerden. Het wetsvoorstel van 50PLUS is een bescheiden stap in de goede richting.

Pensioenregels zijn niet realistisch

De manier waarop pensioenfondsen nu hun verplichtingen moeten berekenen is niet realistisch vinden KNVG en NVOG. De marktrente van minder dan 2% is leidend. Als de marktrente laag is zijn pensioenfondsen verplicht veel geld op te potten, omdat de angst bestaat dat ze anders hun toekomstige verplichtingen niet na kunnen komen. Bij een lage rekenrente is de waarde van de vermogens laag ten opzichte van de verplichtingen, althans op papier. Het is een theoretisch rekenmodel. In feite maken pensioenfondsen veel hogere rendementen. Er is meer dan genoeg geld in kas om de pensioenen te verhogen en alle toekomstige verplichtingen na te komen. In hun brief vragen de voorzitters van KNVG Joep Schouten en Jaap van der Spek van de NVOG om deze realiteit onder ogen te zien.

Meer informatie? Lees verder op:  Nieuwsbrief 17 maart 2018

Krantenjongen

Het Laatste Nieuws

deSchouw

 Wandeltochten in Eindhoven en omgeving.

Wandelingen

 Klik in bovenstaand kaartje voor de omschrijving van alle tochten.

Krantenjongen

Het Laatste Nieuws

deSchouw

 Wandeltochten in Eindhoven en omgeving.

Wandelingen

 Klik in bovenstaand kaartje voor de omschrijving van alle tochten.